Lillesand Design 11

Engler fra Lillesand

Publisert: 01. November 2014

 

De søte, dekorative englene i hvit, enkel design med fargede hjerter som blikkfang – det er signaturproduktet til Lillesand Design, månedens håndverker i Birka i november. Englene har sitt opphav hos Lise Walker og verkstedet hennes i Lillesand, hvor de tilvirkes - fra ide til ferdig produkt.

- Englene våre er populære, så nå er det full engleproduksjon til jul, forteller hun. Lise lager engler i tre størrelser og i mange forskjellige varianter, også som figurer uten vinger, så her skulle det være noe for enhver smak.

Mer enn engler
Men det er ikke bare engler som flyr ut av verkstedet i Lillesand.
- Nå før jul selger vi både dekorhjerter og telyshjerter i bøtter og spann, opplyser Lise.

I sin nettbutikk har Lise i tillegg flere andre håndlagde produktserier, blant annet lekre designerlamper i mange farger og varianter, lysestaker både til bord og vegg, et stort utvalg figurer spesielt godt egnet som bryllupsgaver, og små, norske hus, både til pynt og til telysbrenning.

- Det nyeste prosjektet er de to nye huslampene våre. Vi er veldig flinke til å lage miniatyrhus, og vi har nettopp lansert to forskjellige norske hus, som lampe. Stor nøyaktighet og mange detaljer kjennetegner disse huslampene, som har vekt stor interesse.

Familiebedrift
Sammen med sin mann, Peter, har Lise drevet familiebedriften Lillesand Design AS i ca. 20 år.
De er begge designere og skulptører med utdanning og erfaring fra England.

Det hele begynte da Peter begynte å lage små Sørlandshus. Det tok ikke lang tid før Lise også ble involvert i bedriften, og siden har de utviklet et unikt og kreativt firma, som både designer, produserer og lager alle former selv.

- Materialet vi bruker er kaldstøpt keramikk. Vi har gjennom en årrekke opparbeidet en unik ekspertise, både når det gjelder design og produksjon. Vi starter med en skisse på papiret, som deretter blir skulpturert i et voksaktig materiale. Så lager vi en form med tilhørende holder. Flytende materiale blir tømt i formen, og etter herding i en varmeovn, blir produktet til slutt håndmalt, forklarer Lise.

- Hvert produkt blir utviklet fra første ide til ferdigprodusert vare, av oss her i Lillesand. Vi er stolte av å kunne levere god design, høy kvalitet og selvfølgelig handmade in Norway, slår hun fast.  

Lillesand Design AS selger sine varer gjennom et utvalg butikker over hele landet, og i sin egen nettbutikk, lillesanddesign.no.

De tar også spesialoppdrag; ConocoPhillips, Mobil, Statoil, Elf Petroleum Norge, Norsk Oljemuseum, Norway Foods, Nasjonalforeningen for Norsk Folkehelse er noen få av en rekke oppdragsgiverne.

Fokus på miljø
Bedriften legger også vekt på å belaste miljøet så lite som mulig i sin produksjon.

- Lillesand Design AS er et miljøvennlig firma, både fordi vi bruker vannbaserte råvarer og malingsprodukter, men ikke minst fordi vi produserer alle våre varer selv, under ett og samme tak. I motsetning til importfirmaene som importerer alle ferdigvarene fra Østen, så bruker vi minimalt på transport av råvarer. I tillegg bruker vi lite strøm i vår produksjonsprosess, forklarer Lise.Birkas begrunnelse for kåringen
Lise og Peter Walker i Lillesand Design lager vakre, stemningsfulle og stilrene produkter i keramikk, først og fremst engleskulpturer, men også andre pyntegjenstander og lamper, samt at de tar spesialoppdrag. Dette er en familiebedrift med lang fartstid, som har opparbeidet seg unik ekspertise og kunnskap. De legger vekt på miljøvennlig produksjon, ikke minst ved at hele produksjonen foregår på verkstedet deres i Lillesand.    
Fakta om Lillesand Design
- Drives av Lise og Peter Walker
- Begge er utdannet innenfor design og skulptur, med utdanning og erfaring fra England
- De har verksted i Lillesand, der alt av design og produksjon foregår
- De lager først og fremst englefigurer, men også lamper og diverse pyntegjenstander
- Har utført spesialoppdrag for bl.a.: ConocoPhillips, Mobil, Statoil, Elf Petroleum Norge, Norsk Oljemuseum, Norway Foods, Nasjonalforeningen for Norsk Folkehelse, Boen Parkett, Holmenkollen, Høgskolen i Bergen, Norway Crafts, Kverneland, Sollux, First Hotel Marin, Nato, Walt Disney i Florida, Ugland Industrier, Lillesand Kommune, Kristiansand Dyrepark (Byvåpenet til Kardemommeby ble delt ut til alle medlemmene i Kongefamilien.)

 

 

Favoritt


Logg inn eller registrer deg