Jo-og-Gro-Lyngstad-Grinak.jpg

Med hjerte for veven

Publisert: 07. January 2015

Det er ekteparet Jo og Gro Lyngstad som står bak Grinakervev. De produserer blant annet flere typer duker og interiørtekstiler, stoff til bunader, og i tillegg diverse klær, som jakker, kjoler, busseruller og festdrakter. De tar også oppdrag, og er nå i ferd med å ferdigstille duker, i ikke mindre...

More…

 

Favoritt

hillestad-smykke-Stort-bilde-hoyre.jpg

Et smykkeeventyr

Publisert: 02. December 2014

Velkommen til smykkeeventyret i Tovdalsskogen! Hillestad er med sine vakre smykker, designet av noen av landets fremste gullsmeder og smykkedesignere, kåret til månedens håndverker i Birka for desember.

More…

 

Favoritt

Lillesand-Design-11.jpg

Engler fra Lillesand

Publisert: 01. November 2014

De søte, dekorative englene i hvit, enkel design med fargede hjerter som blikkfang – det er signaturproduktet til Lillesand Design, månedens håndverker i Birka i november. Englene har sitt opphav hos Lise Walker og verkstedet hennes i Lillesand, hvor de tilvirkes - fra ide til ferdig produkt.

More…

 

Favoritt

Lisbeth-Vagoy-Bistels-Bre.jpg

Vinnende vesener fra Bistels brenneri

Publisert: 15. October 2014

Lisbeth Vågøy holder til med verksted i Fredrikstad, og driver firmaet Bistels brenneri, som er kjent for sine utrykkfulle og humoristiske dyreskulpturer. I oktober er bedriften kåret til månedens håndverker av Birka. - Leira har fasinert meg i mange år, skapertrangen gjorde seg etter hvert mer og mer gjeldene.

More…

 

Favoritt

Reisa-in.jpg

Samisk i september

Publisert: 01. September 2014

Det er Hilde Marie Lund som står bak bedriften Reisa Skinnprodukter. Hun holder til i Nordreisa i Nord-Troms, og jobber hovedsakelig med duodji produkter, altså samisk håndverk. Produktene består av reinskinn, lakse- og steinbitskinn som hun kombinerer med sølv og swarowski. Hun bruker også selskinn, reveskinn og klede.

More…

 

Favoritt

sommerfuglkopp.JPG

Sommerlig keramikk

Publisert: 01. August 2014

I august er Kathrine Elverum er kåret til månedens håndverker. Hun lager keramikk i en lys og lett stil, håndverk det passer perfekt å trekke fram i årets siste sommermåned.  Kathrine jobber hovedsakelig med steingods. Det meste blir laget på dreieskiva, forteller hun, men hun modellerer og lager også fat...

More…

 

Favoritt

ovrebo-human-01.jpg

Med omtanke

Publisert: 01. July 2014

«Laga med omtanke, gitt med omtanke», er slagordet i smykkeproduksjonen til Anne Lise Øvrebø, som er kåra til månadens handverker i Birka juli. Som gullsmed og filigransarbeidar kombinerer ho godt, tradisjonelt handverk med ny teknologi i verkstaden på Ålhus i Jølster.

More…

 

Favoritt

Portrett-av-Ase-Strand.jpg

Kvinne for sin hatt

Publisert: 02. June 2014

Åse Strand er modist, som vil si at hun arbeider med design og produksjon av hatter og andre hodeplagg. Hun har verksted hjemme i Bødalen, og utsalg i Designerkollektivet på Glasmagasinet i Oslo. Alle hattene fra Åse er laget fra grunnen av, for hånd.

More…

 

Favoritt

Til-Mamma.JPG

Små smykkeundre

Publisert: 02. May 2014

Lurer du på hva du skal gi i bursdagsgave til kona? Hva med et sølvsmykke med fingeravtrykket til barna, kanskje en fin barnetegning, eller det første ordet barnet skrev? Little Wonders, som er kåret til månedens håndverker i Birka i mai tar utfordringen!Det er Kathryne Forné som står bak det...

More…

 

Favoritt

Artist of the Month: "YR Design"

Publisert: 01. April 2014

Jorunn Ygre Rogne is a self-taught ceramist running a business called "YR Design". She creates objects in stoneware, using slip decoration; both building the objects by hand and using moulding technique. It is important for her to emphasize the connection between shape and décor in the products, and the hatching effect...

More…

 

Favoritt

Logg inn eller registrer deg